Pečené marinované kuřecí paličky - postup přípravy
Pečené marinované kuřecí paličky se zapečenými brambory jsou vyladěným hlavním chodem, kterým zaručené ohromíte i náročnější návštěvy. Bude ozdobou vaší každodenní i slavnostnější tabule.
Ingredience
Kuřecí paličky zlehka nařízněte. Dejte je do mísy, osolte je a přidejte také mletou sladkou papriku, pepř a sójovou omáčku. K masu poté nalijte olivový a sezamový olej a také med (případně použijte cukr). Na závěr přidejte prolisovaný česnek.
Maso dobře promíchejte s ostatními ingrediencemi v míse, tak aby se jimi důkladně obalilo. Poté ho nechte minimálně třicet minut odpočívat. Cibuli nakrájejte najemno. Dejte do pánve rozpálit olivový olej s plátkem masa a dejte na ně smažit cibuli.
Stroužky česneku podrťte čepelí nože a nakrájejte je na menší kousky. Přidejte ho k cibuli spolu s třetinou lžící cukru a moukou. Směs zhruba 2–3 minuty míchejte.
Nakonec do ní postupně za stálého míchání nalijte mléko, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je omáčka hladká, osolte ji, opepřete a dál ji míchejte, dokud nezhoustne.
Brambory nakrájejte na plátky, osolte je, opepřete a dobře je promíchejte s kořením. Zapékací mísu vymažte máslem a vyložte jí nakrájenými brambory. Nakonec je zalijte omáčkou z plotny.
Brambory s omáčkou dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C zhruba na 45 minut. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj naložené kuřecí paličky.
Pečte je v troubě předehřáté na 200 stupňů zhruba 30 minut. Po uplynutí dané doby je vyndejte z trouby, pomažte je zbytkem marinády a nechte je 5-7 minut odpočívat v troubě. Poté je podávejte s hotovými bramborami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schneller Koch