Pečené vepřové koleno na zelí s knedlíkem - postup přípravy
Pečené vepřové koleno na zelí se skvěle hodí ke slavnostním příležitostem. Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Maso
Marináda
Příloha
Vepřové koleno s bobkovými listy a omytou rozkrojenou cibulí ve slupce vložte do hrnce. K ingrediencím přidejte oloupané stroužky česneku, černý pepř nové koření a sůl.
Vše zalijte studenou vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené a vodu přiveďte k varu.
Poznámka: Maso vařte přibližně 2–3 hodiny, doměkka.
Zatím připravte marinádu na potření masa a zelí. V misce smíchejte olej se sušeným česnekem, sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a vzniklou směs odložte bokem.
Na dno zapékací mísy rozprostřete kysané zelí bez nálevu a vmíchejte do něj cukr. Na zelí položte uvařené koleno a vše podlijte trochou vývaru.
Tip: Dle kyselosti zelí a na základě vlastní chuti odhadněte potřebné množství cukru.
Maso potřete připravenou marinádou a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 50 minut. Pečené vepřové koleno na zelí s bramborovým knedlíkem.
Tip: Knedlík polijte trochou výpeku. Můžete ho nahradit vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem, dle vlastní chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem