Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené masové karbanátky s vajíčkem, bramborem a sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zapečené masové karbanátky s vajíčkem, bramborem a sýrem - postup přípravy

Zajímavý a neobvyklý recept na zapečené karbanátky z mletého masa se bude hodit k rodinnému obědu či večeři. Ostudu ale neudělá ani jako pohoštění na rodinné večírky či zahradní party. Vypadají dobře, chutnají ještě lépe, a přitom jsou snadné a levné na přípravu.

Ingredience pro:
9 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké misky vložte mleté maso. Oloupejte tři stroužky česneku a prolisujte je do mísy s masem. Přisypejte také čerstvě mletý černý pepř, sůl, sladkou papriku a mletý koriandr a nejlépe rukou vše důkladně promíchejte, aby se koření promísilo s veškerým masem. Takto připravené maso vložte do ledničky a nechte ho chvilku odležet.

2. KROK

Připravte si zapékací misku nebo pekáček a vytřete jeho dno i stěny máslem, sádlem nebo rostlinným olejem. Oloupejte tři cibule a nakrájejte je na tenká kolečka, a vsypte je do zapékací nádoby a rozprostřete ji rovnoměrně po celém dně. Nakořeněné maso vyndejte z lednice. Namočte si ruce a odebírejte kousky masa asi o velikosti dlaně a formujte z nich kulaté, mírně zploštělé karbanátky, které vyskládejte v mírných rozestupech vedle sebe do pekáčku na vrstvu cibule.

3. KROK

Uvařte dvě vajíčka natvrdo (zhruba 8 až 10 minut). Nechte je úplně vychladnout (uspíšíte to tím, že je ponoříte do ledové vody), oloupejte skořápku a nastrouhejte je na jemném struhadle přímo na povrch jednotlivých karbanátků v pekáčku.

4. KROK

Syrové brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte z nich přebytečnou šťávu a rovnoměrně je rozdělte na maso s vajíčky. Na jemném struhadle nastrouhejte také sýr a rovněž ho rozdělte na karbanátky v pekáčku. Zdobicí sáček naplňte majonézou a postříkejte jí povrch karbanátků. Vložte pekáč do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte maso po dobu 25 minut. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů