Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové plátky s rozmarýnem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečené vepřové plátky s rozmarýnem - postup přípravy

Maso nemusí být nuda, pokud ho připravíte podle tohoto rychlého receptu. Pečené vepřové plátky s rozmarýnem jsou voňavé, šťavnaté, křehké a mají bohatou chuť.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Olej smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a rozmarýnem. Přidejte nastrouhaný česnek, směs zamíchejte a několika lžícemi pokryjte dno zapékací mísy. 

2. KROK

Do mísy poté vložte plátky vepřového masa, které potřete zbytkem marinády.

Tip: Aby bylo maso jemnější, naklepejte ho přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

3. KROK

Maso pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut. Pečené vepřové plátky následně podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory nebo rýže.

Tip: Před pečením do mísy můžete vložit i snítku čerstvého rozmarýnu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Rapsodia Food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů