Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené ledvinky na paprice a kmínu

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dušené ledvinky na paprice a kmínu - postup přípravy

Vyzkoušejte recept od paní Vladimíry Bosákové, která se podělila o svůj rodinný recept z kuchařky vydané roku 1959. Dušené ledvinky na paprice a kmínu můžete podávat s vařenou rýží, bramborami nebo čerstvě upečeným chlebem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou a usušte je. Odstraňte nejedlé části a rozřízněte je napůl. Vyjměte močovody, dejte je do mísy a spařte vařící vodou, abyste odstranili pach moči. Poté je znovu usušte a nakrájejte na velmi tenké plátky.

2. KROK

Očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. V hlubší pánvi nechte rozpustit sádlo a orestujte cibuli do zlatova. Přidejte ledvinky, dochuťte kmínem a duste je 6–8 minut ve vlastní šťávě.

3. KROK

Ledvinky zaprašte mletou paprikou, lžící hladké mouky a důkladně promíchejte. Podlijte trochou vody a přiveďte je k varu. Až nyní směs dochuťte solí a ihned podávejte s vařenou rýží.

4. KROK

Tip: Naložte rozřezané a očištěné ledvinky alespoň na 1 hodinu do mléka. Pach moči by se měl úplně ztratit.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů