Pikantní bůček pečený v troubě - postup přípravy
Osvěžte své obědové menu pikantním bůčkem, který můžete servírovat i jako součást slavnostních mís, protože chutná i zastudena. Přípravu zvládnou i začátečníci.
Maso
Marináda
Maso očistěte a kůži na něm nakrojte na několika místech. V misce smíchejte sůl, pepř, mletou sladkou papriku, drcenou červenou papriku a sušený česnek.
Směsí ochuťte maso ze všech stran a prošpikujte ho oloupanými stroužky česneku. Bůček položte na alobal a pokryjte ho nakrájenou chilli papričkou. Maso do alobalu zabalte a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 2 hodin.
Tip: Lepšího výsledku dosáhnete, pokud použijete dvě vrstvy alobalu.
Nyní připravte marinádu. Zelené jablko oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovoce smíchejte v rendlíku se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou, citronovou šťávou, cukrem, sušeným česnekem, drcenou paprikou, pepřem a skořicí.
Poznámka: Před strouháním z jablka odstraňte jádřinec. Rajčatovou pastu můžete nahradit kečupem.
Ingredience důkladně promíchejte a vařte je 5 minut, na mírném ohni. Maso marinádou potřete ze všech stran a pečte ho v troubě na 230 °C dalších 15 minut.
Upečený pikantní bůček přendejte na chladící mřížku, přikryjte ho alobalem a nechte ho 10–15 minut odpočívat.
Tip: Maso podávejte nakrájené na kousky, společně s pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Цветкова Наталья