Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní bůček pečený v troubě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 135 minut

Pikantní bůček pečený v troubě - postup přípravy

Osvěžte své obědové menu pikantním bůčkem, který můžete servírovat i jako součást slavnostních mís, protože chutná i zastudena. Přípravu zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Maso

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso očistěte a kůži na něm nakrojte na několika místech. V misce smíchejte sůl, pepř, mletou sladkou papriku, drcenou červenou papriku a sušený česnek. 

2. KROK

Směsí ochuťte maso ze všech stran a prošpikujte ho oloupanými stroužky česneku. Bůček položte na alobal a pokryjte ho nakrájenou chilli papričkou. Maso do alobalu zabalte a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 2 hodin. 

Tip: Lepšího výsledku dosáhnete, pokud použijete dvě vrstvy alobalu.

3. KROK

Nyní připravte marinádu. Zelené jablko oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovoce smíchejte v rendlíku se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou, citronovou šťávou, cukrem, sušeným česnekem, drcenou paprikou, pepřem a skořicí.

4. KROK

Poznámka: Před strouháním z jablka odstraňte jádřinec. Rajčatovou pastu můžete nahradit kečupem.

5. KROK

Ingredience důkladně promíchejte a vařte je 5 minut, na mírném ohni. Maso marinádou potřete ze všech stran a pečte ho v troubě na 230 °C dalších 15 minut. 

6. KROK

Upečený pikantní bůček přendejte na chladící mřížku, přikryjte ho alobalem a nechte ho 10–15 minut odpočívat. 

Tip: Maso podávejte nakrájené na kousky, společně s pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů