Pikantní filety z kuřecích prsíček vařené v mléce - postup přípravy
Jemné a šťavnaté kuřecí maso je jako stvořené pro zalití jemnou omáčkou k těstovinám nebo gnocchi. Hodí se ale také studené. Stačí je pokrájet na tenčí plátky a použít jako součást sendvičů či obložených talířů. Kromě toho, že je takto upravené kuřecí maso velmi lahodné, je navíc také zdravé a nemusíte se bát ani o svou postavu. Kořeněné mléko, které vám po jeho uvaření zbude, můžete použít jako základ na lahodnou omáčku.
Ingredience
Kuřecí prsíčka zbavte kostí, kůže i tuku, omyjte je vodou a osušte papírovou utěrkou.
Do malé mističky nasypejte koření na kuře, sůl a mletý černý pepř a prolisujte k němu také očištěné stroužky česneku. Použít můžete i kterékoliv další oblíbené druhy koření, anebo nemusíte použít vůbec žádné (pokud třeba vaříte maso pro děti).
Kořenicí směsí posypejte připravená kuřecí prsíčka a pomocí prstů ji do masa jemně vmasírujte. Pak maso vyrovnejte do misky a zakryjte pokličkou či přilnavou potravinářskou fólií a nechte při pokojové teplotě hodinu stát a marinovat, aby se koření natáhlo do masa.
Do hrnce se silnými stěnami a dnem nalijte mléko a přiveďte ho k varu. Do vroucího mléka pak vložte všechna marinovaná kuřecí prsíčka, přiklopte pokličkou a vařte přesně jednu minutu. Pak vypněte oheň, odstavte z kamen a nechte 2 hodiny přiklopené pokličkou stát, dokud vše úplně nevychladne. V tu chvíli jsou kuřecí filety hotové.
Takto připravené maso je ideální volbou pro sendviče, bagety či saláty. Je to také výborná alternativa klasických kupovaných uzenin, které jsou plné soli a dalších nechtěných příměsí. Pokud si navíc pohrajete s výběrem koření a zaexperimentujete s různými druhy, získáte vlastní jedinečné druhy příchutí, které můžete sdílet se svou rodinou či přáteli.
Přejeme vám spoustu zábavy při vaření a dobrou chuť.