Pikantní nakládané okurky s medem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte výživnou, šťavnatou a aromatickou přílohu k pečivu i křehkému masu. Pikantní nakládané okurky připravíte rychle, snadno a levně.
Ingredience
Z omytých okurek odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na větší hranolky.
Poznámka: Okraje by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.
Okurky vložte do větší mísy, kde je smíchejte s nasekaným koprem, nastrouhaným česnekem, chilli kousky, sušeným koriandrem a sójovou omáčkou.
Přidejte ocet s olejem, praženými sezamovými semínky a medem.
Poznámka: Ocet můžete nahradit citronovou nebo limetkovou šťávou. Semínka pražte na suché pánvi 10 minut, na mírném ohni.
Po důkladném promíchání mísu zakryjte, vložte na 15–30 minut do lednice a poté pikantní nakládané okurky servírujte dle potřeby.
Tip: Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

