Pikantní zeleninová směs z rajčat a paprik - postup přípravy
Z rajčat a paprik lze připravit vynikající zeleninovou směs do skleniček vhodnou na chleba i jako součást různých jídel. Je ideální pro milovníky pálivých pokrmů.
Ingredience
Rajčata omyjte, nakrájejte na menší kusy a rozemelte v mlýnku na maso nebo rozmixujte mixérem. Dejte je do hrnce a vařte na středním 30 minut pod poklicí, občas míchejte. Pak přilijte olej a vařte dalších 30 minut.
Očistěte papriky a namelte je v mlýnku či rozmixujte. Přidejte i chilli papričku, množství můžete upravit podle toho, jak máte rádi pálivé. Pak dejte směs do hrnce k rajčatům, přidejte sůl, cukr a koření chmeli suneli. Vařte dalších 20 minut.
Prolisujte do směsi česnek a přidejte nasekanou petrželku. Promíchejte a nechte provařit 15 minut. Pak horkou směs dejte do čistých, sterilizovaných skleniček. (Budete jich mít zhruba 8 malých, ale záleží, jakou velikost máte k dispozici.) Sklenice s omáčkou ihned zavíčkujte, obraťte je dnem vzhůru a nechte pomalu vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi