Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory se sýrem v rajčatové omáčce

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Brambory se sýrem v rajčatové omáčce - postup přípravy

Když přijdete po dlouhém dni z práce, máte hlad jako vlk a na zdlouhavé vaření ani pomyšlení, je příjemné mít v záloze rychlý, chutný a jednoduchý recept na jídlo, které vás zasytí i pohladí na duši. Takové jsou brambory v rajčatové omáčce se sýrem. Jsou snadné, chutné, voňavé a rychlé. A nemusíte kvůli nim ani rozehřívat troubu, připravují se totiž na pánvi. Je to zkrátka vše, po čem toužíte.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Brambory oloupejte a v osolené vodě je uvařte tak, aby byly hotové jen zpola. Během pečení ještě dojdou a kdyby byly vařené úplně, rozpadly by se a to nechceme. Když jsou tak akorát uvařené, slijte z nich vodu, nechte je trochu zchladnout a nakrájejte je na kulaté plátky o síle zhruba 2 až 5 milimetrů.




Připravte si prostornější pánev, na kterou kápněte trochu olivového oleje, a rozehřejte ji na kamnech. Oloupejte dva stroužky česneku, překrojte je na poloviny a nechte je lehce osmažit v horkém oleji. Pozor, ať ho nespálíte! Česnek se musí na pánvi jen rozvonět. Pak do pánve vyskládejte nakrájené plátky brambor. Posypejte je solí, pepřem a oreganem a přelijte je rajčatovou omáčkou (sugo nebo rajský protlak, nepoužívejte kečup, ten se pro tento druh pokrmu nehodí). Rozetřete omáčku rovnoměrně po celém povrchu brambor, pánev zaklopte pokličkou a nechte pár minut podusit.

Mezitím nakrájejte pařený sýr na větší plátky, odklopte pánev a vyskládejte sýr na brambory. Zasypejte bazalkou a opět přiklopte a dále vařte, dokud se sýr nerozpustí.

Pak už stačí jenom vypnout oheň a servírovat na talíř jako samostatnou rychlo večeři, případně jako přílohu k sekané pečeni či masovým kuličkám. Pokud toužíte po rozmanitějších chutích, můžete zkusit zaexperimentovat s kořením a dalšími přísadami.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů