Pikao dort s máslovým krémem a marmeládou - postup přípravy
Pikao dort, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je jednoduchý a rychlý dezert, který vás okouzlí svou krémovou konzistencí a lahodnou chutí. Je vhodný i na oslavy.
Korpus
Krém
Na pomazání
Zdobení
V míse smíchejte cukr s vaječnými žloutky. V druhé míse vyšlehejte vaječné bílky do sněhu. Do žloutkové směsi vešlehejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, kakao, olej a vodu.
Poznámka: Místo cukru krystal můžete použít moučkový cukr.
Do těsta vmíchejte sníh z bílků a směs vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení korpus vyjměte z dortového ráfku a nechte ho volně vychladnout. Poté připravte krém. V míse vyšlehejte změklé máslo s Pikaem a krém vložte do lednice. Zatímco se krém chladí, korpus rozřízněte horizontálně na dvě stejné části, které pomažte marmeládou.
První část korpusu potřete třetinou množství krému, přikryjte ji druhou částí korpusu, který pomažte druhou třetinou krému. Poslední třetinu krému vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a ozdobte jí povrch dortu.
Poznámka: Dort ozdobte plátky mandlí a pokapejte ho rozpuštěnou čokoládou. Tu můžete rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut. Během přihřívání čokoládu každých 30 vteřin promíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou