Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová roláda s džemem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Piškotová roláda s džemem - postup přípravy

Hledáte tip na jednoduchý, a přitom chuťově lahodný dezert? Pak vyzkoušejte tento rychlý recept na piškotovou roládu s džemem. Její chuť je prostě famózní. Tímto dezertem skvěle pohostíte nejen svou rodinu, ale i přátele, kteří se k vám chystají na odpolední kávu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě piškotové rolády?

Vejce spolu s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Pak postupně přidávejte polohrubou mouku a vypracujte hladké homogenní těsto. K ruce si následně vezměte plech a vystelte jej buď pečícím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte moukou. Připravené těsto do plechu vlijte a rovnoměrně jej rozprostřete. Dejte péct do trouby na zhruba dvacet minut při 180 až 190 stupních Celsia.




Kompletace piškotové rolády

Až se korpus na roládu upeče, převalte jej na utěrku, aby se vám lépe roloval. Nechte chvíli vychladnout a poté piškot namažte dostatečnou vrstvou oblíbeného džemu. Skvěle se hodí například borůvkový, jahodový, nebo meruňkový. Pak roládu podélně opatrně zarolujte. Nakonec ji posypte ještě moučkovým cukrem a pokrájejte na stejně velká kolečka. Podávejte s šálkem kávy, nebo čaje. Perfektně roládu z piškotového těsta doplníte i čerstvě ušlehanou smetanou, nebo třeba zmrzlinou.

Pakliže budete chtít zákusek o něco vylepšit, polejte jej čokoládovou polevou, kterou připravíte z hořké čokolády a másla, nebo smetany. Do rolády rovněž můžete kromě džemu zarolovat i čerstvé kousky preferovaného ovoce. Vylepšit tento zákusek můžete zkrátka různými způsoby, které se budou zamlouvat vašim chuťovým pohárkům. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů