Piškotové dortíčky s máslovým krémem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na snadný, ale zajímavý dezert, vyzkoušejte tyto piškotové dortíčky plněné máslovým krémem, které chutnají i vypadají jako luxusní cukrárny. Jsou velmi snadné a zvládnete je připravit během chvíle.
Na těsto
Na krém
Na sirup
Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich krupicový a vanilkový cukr. Poté vše vyšlehejte do světlé nadýchané pěny po dobu 7–10 minut.
V druhé misce smíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Moučnou směs poté opatrně a pomalu vmíchejte do vaječné pěny pomocí stěrky.
Těsto vlijte na plech o velikosti 40×35 cm vyložený pečicím papírem. Korpus poté vložte do předehřáté trouby na teplotu 175–190 °C a pečte ho po dobu 12–15 minut.
Před koncem pečení zapíchněte do středu korpusu špejli, pokud bude do vytažení čistá, můžete ho vytáhnout z trouby. Poté ho nechte ho zcela vychladnout.
Do hrnce nalijte vodu, vanilkový extrakt a vsypte do něj cukr. Směs promíchejte a vařte ji, dokud nebude mít konzistenci sirupu. Poté ji nechte vychladnout.
V misce ušlehejte změklé máslo do nadýchané pěny a poté do ní postupně a pomalu zašlehejte kondenzované mléko.
Z vychladlého korpusu poté vykrojte kolečka o průměru 4–5 cm. Poté je potřete je vychladlým sirupem a namažte je máslovým krémem.
Kolečka spojte namazanou stranou a poté je celá pomažte krémem. Zbytek upečeného piškotu rozmixujte najemno a dortíky v něm obalte.
Dortíky vložte do lednice a nechte je odpočinout po dobu 2 hodin. Poté je můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood