Listový štrúdl

i Zdroj fotografie: Martina Wágnerová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Listový štrúdl - postup přípravy

I když většina domácích kuchařů a kuchařek listové těsto kupuje již hotové, domácí varianta vyjde přece jen levněji a navíc je mnohem chutnější. Zkuste osvědčený recept od paní Martiny Wágnerové.
1. KROK

Dobře vychlazený tuk (místo Omegy lze použít i Heru či máslo) nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte ho s moukou a přilijte vodu. Zpracujte hladké a soudržné těsto, které nechte v lednici asi 1 hodinu ztuhnout.

2. KROK

Z připraveného těsta vyválejte placku, rozložte na ni zvolenou náplň a stočte do závinu. Z uvedeného množství surovin by měly vzniknout hned 3 ks.

3. KROK

Záviny přemístěte na plech, potřete je vajíčkem nebo jen mlékem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C. Pečte je asi 25 minut. Po dopečení nechte štrúdly zchladnout, posypejte je podle chuti moučkovým cukrem a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 85 hlasů
Nahlásit chybu
78 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt