Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tradiční štěpánská hovězí pečeně

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Tradiční štěpánská hovězí pečeně - postup přípravy

Pokud chcete své rodině připravit jednu z perel české tradiční kuchyně, pak rozhodně vyzkoušejte tuto štěpánskou hovězí pečeni, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ji můžete s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na maso

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno, uzený špek na kostičky. Hovězí maso dobře osolte, opepřete a ze všech stran ho opečte na oleji tak, aby se zatáhlo.

2. KROK

Orestované maso vyjměte z pánve a na výpeku osmahněte cibuli do tmavší barvy. Poté k ní přidejte špek, bobkový list a nové koření. Následně vše krátce poduste.

3. KROK

Do pekáče nalijte vodu, přidejte do ní orestovanou cibuli se špekem a maso. Poté ho přiklopte a pečte ho v předehřáté troubě na teplotu 180 °C přibližně 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

4. KROK

Po upečení maso vyjměte, vyndejte koření a šťávu rozmixujte. Omáčku dochuťte sójovou omáčkou, přidejte mouku rozmíchanou ve vodě a pozvolna ji vařte 20 minut.

5. KROK

Hovězí maso nakrájejte na plátky. Servírujte ho s houskovým knedlíkem, omáčkou a s plátky natvrdo vařených vajec.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů