Tradiční štěpánská hovězí pečeně - postup přípravy
Pokud chcete své rodině připravit jednu z perel české tradiční kuchyně, pak rozhodně vyzkoušejte tuto štěpánskou hovězí pečeni, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ji můžete s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem.
Na maso
Na dokončení
Cibuli nakrájejte nadrobno, uzený špek na kostičky. Hovězí maso dobře osolte, opepřete a ze všech stran ho opečte na oleji tak, aby se zatáhlo.
Orestované maso vyjměte z pánve a na výpeku osmahněte cibuli do tmavší barvy. Poté k ní přidejte špek, bobkový list a nové koření. Následně vše krátce poduste.
Do pekáče nalijte vodu, přidejte do ní orestovanou cibuli se špekem a maso. Poté ho přiklopte a pečte ho v předehřáté troubě na teplotu 180 °C přibližně 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Po upečení maso vyjměte, vyndejte koření a šťávu rozmixujte. Omáčku dochuťte sójovou omáčkou, přidejte mouku rozmíchanou ve vodě a pozvolna ji vařte 20 minut.
Hovězí maso nakrájejte na plátky. Servírujte ho s houskovým knedlíkem, omáčkou a s plátky natvrdo vařených vajec.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem