Piškotové řezy s jahodami a jemným krémem - postup přípravy
Piškotové řezy s jahodami můžete servírovat ve všední den, ale také na oslavách. Dezert vypadá luxusně, má lahodnou chuť, je osvěžující a rozplývá se na jazyku.
Korpus
Náplň
Krém
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, za stálého šlehání, do nich vlijte olej a mléko.
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a vmíchejte ji do vaječné směsi.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku předem prosejte a přidávejte ji do těsta postupně.
Do těsta vmíchejte kokos, poté ho vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Zatím připravte náplň. Z jahod odstraňte zelené části a nakrájejte je na drobné kousky. Ovoce vložte do pánve, zasypte ho cukrem, zalijte vodou a zahřívejte ho 3 minuty.
Zatím z trouby vyndejte upečený korpus, vyjměte ho z dortového ráfku, překlopte ho na rovnou plochu a sejměte z něj pečicí papír. Poté pokračujte v přípravě náplně.
V misce smíchejte 60 ml vody s želatinou v prášku a směs nechte 5 minut pracovat. Vařící se jahody promíchejte a pokračujte další 3 minuty ve vaření.
Zatím v jiné misce smíchejte kukuřičný škrob s 50 ml vody a směs vmíchejte do jahod. Vše vařte další 1 minutu a poté pánev odstavte z tepla.
Do jahod nyní vmíchejte želatinu a nechte je volně vychladnout. Korpus vraťte do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií, pokryjte ho náplní a vložte na 30 minut do lednice. Zatímco se dezert chladí, připravte krém.
Smetanový sýr vyšlehejte společně s cukrem a smetanou dotuha. Krémem poté naplňte cukrářský sáček a ozdobte jím vychlazený dezert, který vložte na další 4 hodiny do lednice.
Na závěr piškotové řezy s jahodami ozdobte nastrouhanou čokoládou a podávejte je nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci dezertu servírujte ozdobenou čerstvou jahodou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckeres und einfaches Essen