Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové řezy s jahodami a jemným krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Piškotové řezy s jahodami a jemným krémem - postup přípravy

Piškotové řezy s jahodami můžete servírovat ve všední den, ale také na oslavách. Dezert vypadá luxusně, má lahodnou chuť, je osvěžující a rozplývá se na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, za stálého šlehání, do nich vlijte olej a mléko. 

2. KROK

Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a vmíchejte ji do vaječné směsi. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku předem prosejte a přidávejte ji do těsta postupně.  

3. KROK

Do těsta vmíchejte kokos, poté ho vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

4. KROK

Zatím připravte náplň. Z jahod odstraňte zelené části a nakrájejte je na drobné kousky. Ovoce vložte do pánve, zasypte ho cukrem, zalijte vodou a zahřívejte ho 3 minuty.

5. KROK

Zatím z trouby vyndejte upečený korpus, vyjměte ho z dortového ráfku, překlopte ho na rovnou plochu a sejměte z něj pečicí papír. Poté pokračujte v přípravě náplně. 

6. KROK

V misce smíchejte 60 ml vody s želatinou v prášku a směs nechte 5 minut pracovat. Vařící se jahody promíchejte a pokračujte další 3 minuty ve vaření. 

7. KROK

Zatím v jiné misce smíchejte kukuřičný škrob s 50 ml vody a směs vmíchejte do jahod. Vše vařte další 1 minutu a poté pánev odstavte z tepla. 

8. KROK

Do jahod nyní vmíchejte želatinu a nechte je volně vychladnout. Korpus vraťte do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií, pokryjte ho náplní a vložte na 30 minut do lednice. Zatímco se dezert chladí, připravte krém. 

9. KROK

Smetanový sýr vyšlehejte společně s cukrem a smetanou dotuha. Krémem poté naplňte cukrářský sáček a ozdobte jím vychlazený dezert, který vložte na další 4 hodiny do lednice. 

10. KROK

Na závěr piškotové řezy s jahodami ozdobte nastrouhanou čokoládou a podávejte je nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci dezertu servírujte ozdobenou čerstvou jahodou.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů