Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejrychlejší a nejchutnější čajové sušenky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nejrychlejší a nejchutnější čajové sušenky - postup přípravy

Máte doma jenom mouku, cukr a vejce a rádi byste upekli něco dobrého? Pak máme dobrou zprávu: není to nemožné! Poradíme vám recept na sušenky velmi jednoduché, zato však krásné na pohled a lahodné na ochutnání. Na jejich přípravu potřebujete jen základní suroviny a hrnek o objemu 200 mililitrů jako odměrku na suroviny.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Vajíčka vyklepněte do misky a přidejte k nim krystalový a vanilkový cukr. Zalijte je rostlinným olejem a lehce prošlehejte. Ve vedlejší misce smíchejte odměřené množství mouky, k té přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte. Suché přísady pak vmíchejte do vajíčkové směsi a míchejte nejprve lžící a poté hněťte těsto rukama.




Výsledné těssto by mělo být měkké, elastické a nelepivé. Není třeba ho nechávat kynout, v přípravě můžeme ihned pokračovat dál.

Troubu si zapněte na 180 stupňů Celsia, aby se před pečením dobře rozehřála, a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Z těsta odtrhávejte malé kousky, v dlaních je zformujte na kuličky a skládejte je v přiměřených rozestupech na připravený plech. Pokud chcete, můžete je předtím, než je nasázíte na plech, namočit do moučkového cukru a na jejich vrchní část obtiskněte hroty vidličky. Tím vytvoříte krásný reliéfní vzor a sušenky budou vypadat úhledněji.

Připravený plech s kuličkami vložte péct do předehřáté trouby po dobu kolem 10 až 15 minut.

Hotové sušenky mají zlatavou spodní část, zatímco povrch zůstává bílý od cukrové krustičky, která se na něm při pečení díky obalení v moučkovém cukru vytvořila.

Sušenky jsou velmi měkké a chutné a hlavně extrémně rychlé na přípravu. Velmi dobře se hodí jako vhodný doplněk k šálku čaje, kávy nebo kakaa. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů