Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový hřbet s pudinkovou náplní a čokoládou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotový hřbet s pudinkovou náplní a čokoládou - postup přípravy

Pokud chcete pro své blízké připravit něco opravdu mimořádného, pak vsaďte na tento piškotový hřbet s pudinkovou náplní a čokoládovou polevou. Na svátečním stole bude vypadat přímo dokonale. Stane se tak ideální sladkou tečkou pro každou příležitost.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:

V první fázi se pusťte do výroby těst. Oddělte si žloutky od bílků a z těch vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky následně smíchejte spolu s moučkovým cukrem do pěny. Také přidejte teplou vodu, slunečnicový olej, prosátou polohrubou mouku, prášek do pečiva, a nakonec bílkový sníh. Vypracujte hladké těsto polotekuté konzistence.




To posléze rozdělte na dvě stejně velké části a do jedné z nich vsypte kakao. Nyní si k ruce vezměte dvě formy na srnčí hřbet, vymažte je olejem a vysypte moukou. Do jedné nalijte vanilkové těsto a do druhé to kakaové. Oba korpusy pečte v troubě cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C. Mezitím připravte krém.


V hrníčku si rozmíchejte pudinkový prášek v troše mléka. Zbylé pak svařte spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Až začne tekutina vřít, vlijte do ní pudink a míchejte do zhoustnutí. Hotový krém nechte vychladnout. Nakonec do něj zakomponujte změklé máslo. Tak bude náplň hotová. Až se korpusy upečou, vyjměte je z trouby a nechte zchladnout. Pak piškoty vyklopte do plechu a pokrájejte na stejně silné plátky. Ty slepujte střídavě (vanilkový a kakaový) pomocí pudinku, až získáte dlouhý hřbet. Nakonec vše přelijte čokoládovou polevou a dejte tuhnout do lednice na několik hodin.

Ztuhlý piškotový hřbet servírujte spolu s šálkem dobré kávy nebo s čajem. Hodit se bude k zákusku třeba kopeček šlehačky nebo čerstvé ovoce. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů