Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pita chléb plněný bramborovou kaší a sýrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pita chléb plněný bramborovou kaší a sýrem - postup přípravy

Dobrý pita chléb není nutné dělat jenom samotný, ale existuje i velice chutná varianta naplněná bramborovou kaší a sýrem, jejíž výroba je velmi jednoduchá.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto (1 sklenice = 200 ml)

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy nalijte dvě sklenice vlažného mléka, přidejte cukr a sušené droždí a dobře promíchejte. Pak přisypejte 2 sklenice prosáté hladké mouky a sůl a vymíchejte řídké těsto. Poté postupně přidávejte další 2 sklenice mouky. Nakonec naolejovanýma rukama zpracujte hladké těsto, přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Oloupejte a nakrájejte brambory a dejte je vařit, dokud nebudou měkké. Pak slijte vodu, brambory rozmačkejte, přilijte mléko a ještě rozmačkejte. Dle chuti je osolte a přidejte jakýkoliv strouhaný tvrdý sýr, případně můžete použít i nějaké koření, a vše promíchejte.

3. KROK

Těsto vyklopte na naolejovaný vál a rozdělte ho na 3 části. Ke každé použijte brambory se sýrem o stejné velikosti. Rukama udělejte z těsta placku, dejte na ni kaši se sýrem a zabalte. Těsto dobře spojte. Mírným tlakem rukou zformujte placku kruhového tvaru, dejte ji na plech vyložený pečícím papírem a ještě ji několikrát rukama zlehka roztáhněte. Dejte péct do předehřáté trouby na 250 °C a pečte, dokud nebude chléb hezky zlatavý. Horký chléb potřete trochou másla, nakrájejte na porce a servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů