Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pivní chléb se sezamovými semínky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Pivní chléb se sezamovými semínky - postup přípravy

Od teď můžete mít čerstvé pečivo vždy po ruce. Vyzkoušejte jednoduchý recept na pivní chléb, který připravíte snadno smícháním několika málo ingrediencí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy prosejte oba druhy mouky a smíchejte je se solí a kypřícím práškem do pečiva.

Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Do mísy vlijte pivo, ingredience důkladně zamíchejte a vytvořte hladké těsto, které nechte 10 minut odpočívat.

Poznámka: Pivo přidejte natřikrát. Díky tomu se ingredience snadněji propojí.

3. KROK

Formu na chléb vymažte olivovým olejem, vysypte moukou a vlijte do ní připravené těsto, jehož povrch posypte sezamovými semínky. 

4. KROK

Pivní chléb pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut. Poté teplotu trouby zvyšte na maximum a pečte dalších 5 minut. 

Poznámka: Díky zvýšení teploty bude mít chléb krásně křupavou kůrku.

5. KROK

Po upečení nechte chléb vychladnout a podávejte jej nakrájený na kousky s tím, co máte rádi. 

Poznámka: Budete-li chléb skladovat v nádobě bez přístupu vzduchu a v teplotě 20–25 °C, může vám pečivo vydržet až 3 dny.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Brot backen mit Maria

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů