Pivní chléb se sezamovými semínky - postup přípravy
Od teď můžete mít čerstvé pečivo vždy po ruce. Vyzkoušejte jednoduchý recept na pivní chléb, který připravíte snadno smícháním několika málo ingrediencí.
Ingredience
Do mísy prosejte oba druhy mouky a smíchejte je se solí a kypřícím práškem do pečiva.
Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do mísy vlijte pivo, ingredience důkladně zamíchejte a vytvořte hladké těsto, které nechte 10 minut odpočívat.
Poznámka: Pivo přidejte natřikrát. Díky tomu se ingredience snadněji propojí.
Formu na chléb vymažte olivovým olejem, vysypte moukou a vlijte do ní připravené těsto, jehož povrch posypte sezamovými semínky.
Pivní chléb pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut. Poté teplotu trouby zvyšte na maximum a pečte dalších 5 minut.
Poznámka: Díky zvýšení teploty bude mít chléb krásně křupavou kůrku.
Po upečení nechte chléb vychladnout a podávejte jej nakrájený na kousky s tím, co máte rádi.
Poznámka: Budete-li chléb skladovat v nádobě bez přístupu vzduchu a v teplotě 20–25 °C, může vám pečivo vydržet až 3 dny.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Brot backen mit Maria