Pizza ze staré bagety s uzeninou a sýrem - postup přípravy
V případě, že vám zbylo pečivo z minulých dní, nemusíte ho vyhazovat. Připravte si z něj místo toho pizzu s kvalitní uzeninou a jemným sýrem. Pokrm je hotový za chviličku a bude vám chutnat.
Ingredience
Na pánvi rozpusťte máslo a bagetu nakrájejte na kousky o šířce cca 2 cm. V míse vyšlehejte vejce s mlékem a špetkou soli a kousky bagety v tekutině obalte ze všech stran.
Poznámka: Bagetu nemusíte kupovat čerstvou. Pokud vám zbylo pečivo z předešlého dne, můžete jej v klidu použít.
Následně pečivo vložte na rozehřátou pánev a zalijte ho zbytkem vaječné směsi s mlékem. Pánev přikryjte pokličkou a smažte přibližně 4 minuty na mírném plameni.
Po 4 minutách pokrm otočte na druhou stranu a potřete povrch pizzy ze staré bagety kečupem a majonézou. Na pizzu položte kolečka salámu, nakrájené rajče a vše posypte nahrubo strouhaným sýrem.
Pizzu v pánvi přikryjte pokličkou a nechte rozpustit sýr – potrvá to přibližně 3 minuty.
Poznámka: Pizzu servírujte nakrájenou na trojúhelníčky. Kdo chce, může ji dochutit sušenou bazalkou nebo tymiánem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK