Placky plněné bramborovou směsí - postup přípravy
I vegetariánské pokrmy mohou skvěle chutnat. Přesvědčit se můžete třeba s těmito lahodnými plackami, které jsou plněné bramborovou směsí. Hodit se bude pokrm nejen k rychlé večeři, ale třeba i na svačinu.
Těsto
Náplň
Nejprve začněte přípravou bramborové směsi do placek. Oloupejte si tedy pečlivě brambory, omyjte je a nakrájejte na kostičky. Poté je orestujte na troše rozpáleného slunečnicového oleje ze všech stran.
Také zeleninu osolte dle preferencí. V další fázi k bramborám přidejte i loupanou a najemno pokrájenou cibuli, hrstku čerstvého omytého špenátu a nadále vše opékejte.
Nakonec přidejte i nasekaný čerstvý kopr, pokrájenou jarní cibulku, lisované česneky a náplň je hotová. Proto ji odstavte z plotny.
Nyní je potřeba připravit těsto na placky. V míse si rozmíchejte vlažnou vodu, sůl a vejce. Následně přidávejte postupně prosátou hladkou mouku. Ve výsledku byste měli vypracovat hladké homogenní těsto, které bude mít vláčnou konzistenci a nebude se lepit na prsty.
Z hmoty vytvořte asi 22 stejně velkých kousků.
Ty vyválejte na pomoučeném vále do placek. Pláty těsta nakonec naplňte přiměřeným množstvím bramborové směsi a přeložte na půl.
Okraje placek přitiskněte prsty, aby náplň nevytekla a začistěte rádlem na pizzu.
Pak kapsičky opékejte na sucho dozlatova při středním plamenu. K tomuto účelu použijte nepřilnavou pánev.
Hotové placky pomažte ještě horké máslem a podávejte třeba se sklenicí kefíru.
Dobrou chuť.