Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová polévka s kvasnicovou zavářkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Mrkvová polévka s kvasnicovou zavářkou - postup přípravy

Polévka je základem každého pořádného oběda, někdy ale není dostatek času na její přípravu. V tu chvíli se bude velmi hodit chutná mrkvová polévka s kvasnicovou zavářkou podle receptu od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Na kvasnicovou zavářku

Na mrkvovou polévku

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a přihoďte na něj očištěnou a najemno nasekanou cibulku. Jakmile zesklovatí, přidejte najemno nakrájený česnek. Počkejte, až se rozvoní. Rozdrobte do směsi kostku kvasnic a míchejte, dokud se nerozpustí. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte majoránku. Promíchejte a postupně za stálého míchání přidávejte tolik krupice, abyste vytvořili tuhé těsto. To odstavte ze sporáku a nechte ho zchladnout. Poté k němu přidejte jedno vejce a vidličkou ho zapracujte do směsi, která následně opět trochu zřídne.

2. KROK

Mrkev očistěte a nastrouhejte ji nahrubo. V hrnci rozehřejte trochu másla a pár minut na něm opékejte nastrouhanou mrkev. Přilijte horkou vodu, přidejte zeleninový bujón a také kvasnicové těstíčko. Důkladně ho rozmíchejte a vše vařte asi 10 minut. Hotovou polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a na talíři posypejte jemně nasekaným čerstvým libečkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů