Hrachová kaše

i Zdroj fotografie: Iva Ptáčková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hrachová kaše - postup přípravy

Hrachová kaše je velmi chutný a zdravý pokrm, pokud se připraví s láskou a péčí. Pokud máte vůči ní skeptický postoj, vyzkoušejte ji podle receptu od paní Ivy Ptáčkové a možná zjistíte, že jste ji celý život opomíjeli zcela neoprávněně.
1. KROK

Přebraný hrách nechte několik hodin namočený v hrnci s dostatečným množstvím vody, aby nabobtnal a změkl. Poté ho uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Jakmile hrách změkne, slijte vodu (trochu si ji odložte) a tyčovým mixérem ho rozmixujte.

2. KROK

Mezitím v pánvičce na sádle či troše rostlinného oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku do sytě zlatavé barvy. Přidejte prolisovaný, nastrouhaný či jemně nasekaný česnek a pokračujte ve smažení, dokud nezačne vonět. Vše zaprašte hladkou moukou, nechte zasmažit a hotovou cibulovou jíšku vyklopte do hrnce s rozmixovaným hrachem.

3. KROK

Všechny přísady důkladně promíchejte a krátce provařte. Pokud je kaše příliš hustá, nařeďte ji vodou z vaření hrachu. Podle chuti kaši osolte a opepřete a ihned podávejte třeba s plátkem vařeného uzeného masa a kyselou okurkou.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 253 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt