Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrachová kaše

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hrachová kaše - postup přípravy

Hrachová kaše je velmi chutný a zdravý pokrm, pokud se připraví s láskou a péčí. Pokud máte vůči ní skeptický postoj, vyzkoušejte ji podle receptu od paní Ivy Ptáčkové a možná zjistíte, že jste ji celý život opomíjeli zcela neoprávněně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Přebraný hrách nechte několik hodin namočený v hrnci s dostatečným množstvím vody, aby nabobtnal a změkl. Poté ho uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Jakmile hrách změkne, slijte vodu (trochu si ji odložte) a tyčovým mixérem ho rozmixujte.

2. KROK

Mezitím v pánvičce na sádle či troše rostlinného oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku do sytě zlatavé barvy. Přidejte prolisovaný, nastrouhaný či jemně nasekaný česnek a pokračujte ve smažení, dokud nezačne vonět. Vše zaprašte hladkou moukou, nechte zasmažit a hotovou cibulovou jíšku vyklopte do hrnce s rozmixovaným hrachem.

3. KROK

Všechny přísady důkladně promíchejte a krátce provařte. Pokud je kaše příliš hustá, nařeďte ji vodou z vaření hrachu. Podle chuti kaši osolte a opepřete a ihned podávejte třeba s plátkem vařeného uzeného masa a kyselou okurkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů