Plněná kuřecí stehna s houbami - postup přípravy
Vyzkoušejte tento jedinečný recept, díky kterému si můžete pochutnat na křehkém a šťavnatém masu s bohatou chutí. Plněná kuřecí stehna připravíte během chvilky.
Základ
Náplň
Na potření
Zdobení
Kuřecí stehna vykostěte a vytvořte z nich pláty, které potřete směsí prolisovaného česneku, mleté sladké papriky, černého pepře, mletého kmínu, soli a olivového oleje.
Tip: Před potíráním maso naklepejte přes sáček. Ten zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso vložte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte ho marinovat 15 minut. Mezitím připravte náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty.
Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Ingredience smažte další minutu a přidejte k nim nakrájené žampiony.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Směs osolte, ochuťte vločkami červené papriky, pepřem a po 2 minutách smažení ji odstavte z tepla. Následně do ní vmíchejte najemno nastrouhaný čedar s nasekanou petrželkou.
Každý plát masa pokryjte náplní, kterou do něj zabalte. Plněná kuřecí stehna vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Poté maso potřete směsí mleté sladké papriky, medu, sójové omáčky a pokračujte v pečení dalších 20 minut.
Tip: Pokrm servírujte posypaný nasekanou petrželkou s rýží nebo brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.