Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné bramboráky s kuřecí směsí a zelím

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněné bramboráky s kuřecí směsí a zelím - postup přípravy

Plněné bramboráky s masovou směsí jsou jedním z nejoblíbenějších hospodských jídel v Česku, díky čemuž se propašovaly i do domácích kuchyní. Připravte si je také podle osvědčeného receptu od paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
1 porce

Na bramboráky

Na masovou směs

K podávání

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte bramboráky. Oloupejte brambory, dvě třetiny jich nastrouhejte najemno a zbytek nahrubo. Díky tomu budou mít bramboráky zajímavější strukturu. Z brambor vymačkejte šťávu a smíchejte je s hladkou moukou, vejci, mlékem, na kostičky nakrájeným salámem a přidejte podle chuti sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a trochu mletého kmínu. Zadělejte hutné těsto, z něhož odebírejte po jedné naběračce a na pánvi s trochou oleje či sádla smažte bramborové placky dozlatova.

2. KROK

Pro přípravu směsi vykostěte kuřecí stehna a maso nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte ji na proužky. Na sporáku rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a osmahněte na něm cibuli, a když zezlátne, přidejte i maso. Nechte ho zprudka zatáhnout, přidejte mrkev pokrájenou na půlkolečka a proužky papriky. Česnek pokrájejte na tenké plátky a přidejte ho ke směsi. Pórek nakrájejte na jemné proužky a rovněž je přidejte ke zbytku surovin do pánve. Vše společně chvíli restujte, podle chuti přidejte sůl, pepř, mletý kmín, sušený česnek, worcesterovou a sójovou omáčku a dobře promíchejte. Pro dochucení přidejte dvě lžíce kečupu a sladko-pálivé asijské omáčky a vše dobře promíchejte. Ve skleničce rozmíchejte bramborový škrob s trochou vody a výslednou směs přilijte do pánve na zahuštění. Nakonec přihoďte nasekanou hladkolistou petrželku, promíchejte a odstavte z plotny.

3. KROK

Bramboráky naplňte směsí a přehněte, anebo, pokud děláte menší, přiklopte je jako hamburger. Na talíři doplňte kysaným či sterilovaným zelím.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů