Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocné kynuté knedlíky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 110 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Ovocné kynuté knedlíky - postup přípravy

Sladká jídla jsou velmi populární nejenom u dětí. Mezi naprostý základ takových pokrmů jistě patří i ovocné kynuté knedlíky. Jejich příprava je překvapivě snadná. Pokud si na nich budete chtít pochutnat, není nic jednoduššího, než k tomu vyzkoušet náš recept.

Ingredience pro:
4 porce

Těsto

Náplň

Ozdoba

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Příprava kvásku

Jelikož se jedná o ovocné kynuté knedlíky, je třeba jako první nachystat kvásek. To je celkem snadné, jelikož k jeho přípravě poslouží trocha teplého mléka, kvasnice a cukr. Mísa s tímto obsahem se dá přikrytá utěrkou na 30 minut do tepla, kde kvásek během této doby vzejde.




Dokončení těsta

Když je kvásek hotový, může se pokračovat v přípravě a je možné dokončit samotné těsto. A to tak, že se do kvásku přidají všechny ingredience. Těsto se rušně zpracuje do požadované konzistence. Potom se nechá v míse, ta se opět přikryje utěrkou a dá se do tepla kynout na dobu asi 60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Příprava knedlíků

Když je těsto hotové, vezme se váleček a z těsta se vyválí menší placka, která se následně nařeže na jednotlivé díly. Do nich přijde ovoce dle chuti. Hitem jsou hlavně jahody a borůvky, ale použít se dá klidně i jakékoliv jiné ovoce, dle chuti a aktuální dostupnosti. Knedlík se zabalí tak, aby ovoce zůstalo uvnitř.

Knedlíky se vaří

Když jsou ovocné kynuté knedlíky připraveny, je možné pustit se do jejich vaření. V dostatečně velkém hrnci se ohřeje voda, ve které se pod pokličkou vaří po dobu asi 5 – 10 minut, podle velikosti knedlíků a podle tloušťky těsta.

Jde se servírovat

Knedlíky se dají na talíř, posypou se trochou cukru, posypou se trochou tvarohu a dále se přelijí rozpuštěným máslem. Potom už je možné zakrojit a hlavně také ochutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů