Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bílá fazolová polévka s klobásou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 71 minut

Bílá fazolová polévka s klobásou - postup přípravy

Připravte si chutnou bílou fazolovou polévku s voňavou klobásou podle jednoduchého receptu paní Romany Važanské. Polévka vás zahřeje a navodí příjemný pocit domova.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Fazole namočte na noc do vody, druhý den je propláchněte a sceďte. Poté je vložte do hrnce, zalijte je vodou, kterou osolte, přidejte do ní bobkový list a vařte je 60 minut, do změknutí.

2. KROK

V hrnci rozehřejte olej a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte 1 minutu. Poté ji zasypte moukou a udělejte jíšku. 

Tip: Místo oleje můžete použít sádlo, které zvýrazní chuť polévky.

3. KROK

Fazole sceďte, vložte je do hrnce, zalijte je vývarem a přidejte k nim připravenou jíšku. Do hrnce vsypte také na kousky nakrájenou klobásu, najemno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku. 

Tip: Nemáte-li k dispozici čerstvou petrželku, můžete použít sušenou. 

4. KROK

Polévku vařte 10 minut a poté ji zjemněte smetanou. 

Tip: Bílá fazolová polévka chutná skvěle, když ji servírujete horkou. Můžete si na ní pochutnat také v kombinaci s oblíbeným pečivem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů