Plněné cuketové placky s mletým masem a bylinkami - postup přípravy
Cukety a mleté maso si spolu velmi dobře rozumějí. Pokud už se vám omrzelo je pouze jednoduše zapékat, vyzkoušejte tyto smažené placky s karbanátkem uvnitř, jsou snadné a neskutečně dobré.
Ingredience
Cuketu nastrouhejte nahrubo, vložte ji do mísy, posypejte ji větším množstvím soli a dobře promíchejte. Osolenou cuketu nechte 10 minut stát, aby pustila šťávu, kterou slijte a důkladně vymačkejte.
Mezitím najemno nastrouhejte mrkev a nakrájejte lístky petrželky obrané od stonků. Celou dávku mrkve a polovinu petrželky přidejte k vyždímané cuketě, přidejte také dvě vajíčka a vše dobře promíchejte do homogenní směsi. Přisypejte tři polévkové lžíce hladké mouky, sůl a pepř a vše zapracujte do těsta.
Mleté maso smíchejte se solí, pepřem a kořením chmeli suneli, přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a druhou polovinu nasekané petrželky. Rukou maso s přísadami řádně promíchejte.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Velkou lžící odebírejte kousky cuketového těsta a zformujte z nich v pánvi menší placky. Doprostřed každé z nich položte kousek mletého masa a uzavřete jej opět trochou zeleninové směsi.
Karbanátky mírně stlačte a nechte placky zvolna smažit po obou stranách dozlatova, což bude trvat asi 5 až 7 minut z každé strany. Stejným způsobem zpracujte i zbytek zeleninové a masové směsi. Po dosmažení servírujte cuketové placky ozdobené petrželkou a doplněné kopečkem zakysané smetany.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.