Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené masové koule s bramborami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené masové koule s bramborami - postup přípravy

Přemýšlíte nad tím, jaké jídlo připravit pro vzácnou návštěvu? Potom se inspirujte tímto doslova svátečním receptem na zapečené masové koule s bramborami. Fantasticky chutnají a dokonale vypadají na talíři, co víc si tedy přát. Zvládne je připravit i začátečník!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete brambory a opláchnete. Poté je vcelku vařte v mírně osolené vodě s bobkovými listy a celý pepřem do změknutí. Mezitím si v míse promíchejte zvolené mleté maso spolu s vajíčkem, jemně nasekanou a loupanou cibulí, nasekaným čerstvým koprem, rajčatovou omáčkou, solí, pepřem a dobře rukama propojte.




Až se brambory uvaří, sveďte je a nechte chvíli zchladnout. Následně se pusťte do kompletace pokrmu. Z mletého masa tvořte placky a do nich zabalujte uvařené brambory vcelku.

Porce vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku a kolem nich poklaďte kousky zbylých vařených brambor.

Nyní si připravte ještě zapékací omáčku ze zakysané smetany, mléka, soli a oblíbeného grilovacího koření. Tu vlijte rovnoměrně na pokrm, posypte strouhaným sýrem, vše překryjte navlhčeným pečícím papírem (mokrou stranou dolů) a dejte péct do trouby na asi 40 minut při teplotě 180 °C.

Poslední pět minut pak dopékejte bez papíru na povrchu, aby sýr zezlátnul. Podávejte teplé například se zeleninovým salátkem.

Přejeme dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů