Plněné kuřecí mini rolády ve slaninovém kabátku - postup přípravy
Tento recept kombinuje jemné maso z kuřecích prsních řízků s neopakovatelnou chutí kuřecích jater a křupavé slaniny. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře, když je připravíte podle tohoto receptu.
Ingredience
Prsní řízky nakrájejte na 12 plátků, překryjte je potravinovou folií nebo je vložte do mikrotenového sáčku a lehce je naklepejte, abyste neporušili křehkou strukturu kuřecího masa.
Smíchejte v receptu uvedené množství mletého černého pepře, sladké papriky, mletého koriandru a soli a touto směsí okořeňte z obou stran připravené plátky masa. Poté maso zakryjte a nechejte v chladu odpočívat, aby se koření dostalo co nejvíce dovnitř.
Mezitím si pomocí kuchyňského robota připravte náplň, a to tak, že nejprve pokrájejte cibuli i kuřecí játra na kousky a poté je společně lehce rozmixujte.
Na pánvi rozehřejte olej a potom v něm na mírném plameni opékejte směs kuřecích jater a cibule, a to až do odpaření tekutiny. Poté do směsi přidejte prolisovaný česnek a sůl, a ještě několik minut opékejte. Výslednou náplň poté nechejte vychladnout.
Plátek kuřecího masa potřete ve středové části přiměřeným množstvím náplně.
Maso na delších stranách ohněte směrem ke středu a maso stočte do roládky, kterou si můžete přichytit párátkem.
Pomocí prstů jemně roztáhněte plátek slaniny do všech stran, aby se zvětšil, a poté do něj zabalte roládu. Takto pokračujte i s dalšími plátky masa.
Mini rolády krátce zprudka opečte na pánvi a poté je dejte na pečicí plech a do trouby přehřáté na 160 °C. Pečte po dobu 15 minut a můžete podávat.
Přejeme vám dobrou chuť.