Plněné langoše se šunkou a sýrem - postup přípravy
Připravte si zajímavější alternativu k tradičnímu oblíbenému pokrmu. Plněné langoše jsou nadýchané a potěší všechny milovníky rychlého a jednoduchého vaření.
Kvásek
Těsto
Náplň
Teplé mléko smíchejte s cukrem a čerstvým droždím, mísu přikryjte utěrkou a nechte ingredience 5–10 minut reagovat na teplém místě.
Poznámka: Pozor, aby nebylo mléko příliš horké.
V samostatné míse smíchejte mouku se solí, kváskem a vodou. Z ingrediencí vytvořte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho kynout 5 minut.
Tip: Aby se ingredience snadněji propojily, vodu přilévejte po troškách.
Vykynuté těsto prohněťte na pomoučeném vále a rozdělte ho na tři stejně velké části. Z každého kousku těsta vytvořte placku o výšce 1 cm, kterou pokryjte šunkou a sýrem. Placku přeložte tak, abyste náplň zakryli a okraje těsta přitiskněte k sobě.
Poznámka: Placku vytvořte roztahováním těsta do stran.
Postup opakujte také u zbytku ingrediencí a langoše smažte v rozpáleném oleji 3–4 minuty, z obou stran.
Tip: Usmažené langoše odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Plněné langoše servírujte s kečupem.
Tip: Langoše můžete doplnit strouhaným sýrem a prolisovaným česnekem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tradičné recepty