Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné langoše se šunkou a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Plněné langoše se šunkou a sýrem - postup přípravy

Připravte si zajímavější alternativu k tradičnímu oblíbenému pokrmu. Plněné langoše jsou nadýchané a potěší všechny milovníky rychlého a jednoduchého vaření.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Kvásek

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplé mléko smíchejte s cukrem a čerstvým droždím, mísu přikryjte utěrkou a nechte ingredience 5–10 minut reagovat na teplém místě. 

Poznámka: Pozor, aby nebylo mléko příliš horké.

2. KROK

V samostatné míse smíchejte mouku se solí, kváskem a vodou. Z ingrediencí vytvořte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho kynout 5 minut. 

Tip: Aby se ingredience snadněji propojily, vodu přilévejte po troškách.

3. KROK

Vykynuté těsto prohněťte na pomoučeném vále a rozdělte ho na tři stejně velké části. Z každého kousku těsta vytvořte placku o výšce 1 cm, kterou pokryjte šunkou a sýrem. Placku přeložte tak, abyste náplň zakryli a okraje těsta přitiskněte k sobě.

Poznámka: Placku vytvořte roztahováním těsta do stran.

4. KROK

Postup opakujte také u zbytku ingrediencí a langoše smažte v rozpáleném oleji 3–4 minuty, z obou stran.

Tip: Usmažené langoše odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Plněné langoše servírujte s kečupem. 

Tip: Langoše můžete doplnit strouhaným sýrem a prolisovaným česnekem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tradičné recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů