Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivá koprová omáčka se smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Poctivá koprová omáčka se smetanou - postup přípravy

Koprová omáčka je česká klasika. Pokud ji ale chcete dělat opravdu dobrou, uvařte ji podle receptu, který nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nalijte do hrnce vodu a vložte do ní maso, mrkev, cibuli, celer a petržel a dle chutí osolte. Nechte vše 2 hodiny vařit, aby změklo maso a získali jste vývar.

2. KROK

Dejte do hrnce máslo, přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. K ní pak přidejte cukr, přilijte vývar a promíchejte a provařte, aby vše krásně zhoustlo. Pak přilijte ocet a chvíli provařte. Dle chuti dosolte, případně dokyselte. Nasekejte si kopr, zamíchejte ho do omáčky a již ji nevařte. Hotovou omáčku podávejte s plátky uvařeného masa, houskovým knedlíkem a vařeným vejcem.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů