Poctivá koprová omáčka se smetanou - postup přípravy
Koprová omáčka je česká klasika. Pokud ji ale chcete dělat opravdu dobrou, uvařte ji podle receptu, který nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Nalijte do hrnce vodu a vložte do ní maso, mrkev, cibuli, celer a petržel a dle chutí osolte. Nechte vše 2 hodiny vařit, aby změklo maso a získali jste vývar.
Dejte do hrnce máslo, přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. K ní pak přidejte cukr, přilijte vývar a promíchejte a provařte, aby vše krásně zhoustlo. Pak přilijte ocet a chvíli provařte. Dle chuti dosolte, případně dokyselte. Nasekejte si kopr, zamíchejte ho do omáčky a již ji nevařte. Hotovou omáčku podávejte s plátky uvařeného masa, houskovým knedlíkem a vařeným vejcem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem