Polomáčené oválky v čokoládě - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na křehké polomáčené oválky v čokoládě, které jsou velmi snadné a zaberou vám jen chvíli. Ozdobit je můžete mandlemi, pistáciemi nebo lyofilizovaným ovocem.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s vanilkovým cukrem a cukrem do pěny. Postupně přilívejte slunečnicový olej a přidejte špetku soli. Poté vše důkladně promíchejte.
Poté přidejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru a ze směsi vypracujte hladké těsto.
Z těsta vytvořte malé oválky, které přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě předem vyhřáté na 170 °C po dobu 20–25 minut, dokud nejsou zlatavé.
Poté oválky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Po upečení namočte polovinu oválku do rozpuštěné hořké čokolády a posypte je nasekanými mandlemi nebo pistáciemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili