Pomazánka z pečeného masa s česnekem - postup přípravy
Pokud vás už obyčejné pomazánky nudí, pak vyzkoušejte tuto z pečeného masa, cibule a česneku podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Nejlépe si ji vychutnáte s krajícem čerstvého křupavého chleba a nakládanou zeleninou.
Ingredience
Bílou a červenou cibuli očistěte a nakrájejte ji na menší kostičky. Česnek oloupejte, lehce ho stlačte nožem a poté ho nakrájejte na tenké kousky. Zeleninu přendejte do pekáče.
Vepřovou krkovici společně s bůčkem nakrájejte na plátky. Z bůčku odkrojte kůži a dejte ji stanou. Zbytek masa poté nakrájejte na větší kostky. Přendejte ho k zelenině a dochuťte ho solí a černým mletým pepřem.
Do pekáče přidejte hořčici a vše pečlivě promíchejte. Na maso položte sádlo a vyskládejte na něj i kůži z bůčku. Pekáč přendejte do předehřáté trouby na teplotu 130 °C a maso pečte 3 hodiny.
Nakládanou papriku a okurky nakrájejte na kostičky a dejte je stranou. Upečené maso vyjměte z trouby a rozmačkejte ho pomocí mačkadla na brambory.
Masovou směs dochuťte solí ,lžící hořčice a vsypte do něj nakrájenou zeleninu. Vše pečlivě promíchejte a nechte ji vychladnout, ideálně přes noc. Pečenou pomazánku můžete servírovat s čerstvým pečivem a zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.