Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drožďová pomazánka s pažitkou

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Drožďová pomazánka s pažitkou - postup přípravy

Namazaný chléb s drožďovou pomazánkou a s pažitkou podle receptu paní Romany Važanské vás nastartuje do nového dne. Je to vyvážená snídaně plná vitamínů.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo, na kterém do zlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli.

2. KROK

K cibuli nadrobte kostky droždí a za stálého míchaní ho nechte rozpustit. Směs dle chuti osolte a opepřete a nakonec vlijte vejce.

3. KROK

Směs míchejte až do zhoustnutí. Na závěr přidejte nasekanou pažitku a podle potřeby pomazánku ještě dosolte. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů