Pomerančové kuře se zázvorem a chilli - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit k obědu a chcete vyzkoušet něco originálního, připravte si pomerančové kuře se zázvorem a chilli. Příprava je snadná a zabere vám jen chvíli.
Na kuře
Na omáčku
Na ozdobu
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, vložte je do misky a přelijte je rozšlehanými vejci. V jiné misce smíchejte kukuřičný škrob a hladkou mouku.
Ke kuřecím kouskům přisypte sypkou směs a velmi dobře ji promíchejte. Kousky poté smažte na rozpáleném oleji do zlatova. Osmažené kuře dejte stranou na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej.
V menším hrnci smíchejte vymačkanou pomerančovou šťávu, cukr, rýžový ocet, zázvor, chilli prášek, sójovou omáčku a nakrájený česnek nadrobno.
Kukuřičný škrob smíchejte s pár lžícemi pomerančové směsi. Tu poté zahřejte na mírném ohni a přidejte do ní rozmíchaný škrob. Omáčku nechte několik minut vařit, dokud lehce nezhoustne.
Osmažené kuře přendejte na pánev a přelijte ho hotovou omáčku. Na mírném ohni vše společně povařte asi 5 minut, aby se chutě spojily.
Pomerančové kuře podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou a ozdobené nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.