Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Prase ve skle aneb Domácí vepřová konzerva

2,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Prase ve skle aneb Domácí vepřová konzerva - postup přípravy

Pokud máte rádi masové konzervy, pak vyzkoušejte recept na tuto vepřovou s trefným názvem „Prase ve skle“ podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Tuto specialitu můžete použít do pomazánek nebo k rychlé přípravě obědů a večeří.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice včetně víček a veškeré nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou a mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte vše projít varem po dobu alespoň 10 minut.

2. KROK

Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout. Sklenice a víčka můžete sterilizovat také v troubě při 180 °C na 30 minut.

3. KROK

Vepřový bok nakrájejte nejdříve na proužky a poté na menší kostičky. Plec očistěte od nejedlých částí, nakrájejte ji na plátky a poté na větší kousky.

4. KROK

Vepřové maso přendejte do hrnce a zasypte ho solí. Poté vše velmi pečlivě promíchejte, aby se sůl dostala na každý kousek masa.

5. KROK

Připravené sklenice naplňte masem přibližně 3 cm pod kraj. Pomocí ubrousku poté otřete okraje sklenice a uzavřete je víčkem. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek masa.

6. KROK

Sklenice vložte do hrnce a zalijte je vodou přibližně 1 cm pod víčko. Poté vodu přiveďte k varu a maso zavařujte 1 hodinu.

7. KROK

Sklenice s masem vyjměte z vody a nechte je vychladnout. Druhý den zavařování opakujte. Poté je nechte opět vychladnout.

8. KROK

Vepřovou konzervu můžete ochutnat s hořčicí a čerstvým pečivem.

9. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů