Prase ve skle aneb Domácí vepřová konzerva - postup přípravy
Pokud máte rádi masové konzervy, pak vyzkoušejte recept na tuto vepřovou s trefným názvem „Prase ve skle“ podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Tuto specialitu můžete použít do pomazánek nebo k rychlé přípravě obědů a večeří.
Ingredience
Sklenice včetně víček a veškeré nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou a mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte vše projít varem po dobu alespoň 10 minut.
Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout. Sklenice a víčka můžete sterilizovat také v troubě při 180 °C na 30 minut.
Vepřový bok nakrájejte nejdříve na proužky a poté na menší kostičky. Plec očistěte od nejedlých částí, nakrájejte ji na plátky a poté na větší kousky.
Vepřové maso přendejte do hrnce a zasypte ho solí. Poté vše velmi pečlivě promíchejte, aby se sůl dostala na každý kousek masa.
Připravené sklenice naplňte masem přibližně 3 cm pod kraj. Pomocí ubrousku poté otřete okraje sklenice a uzavřete je víčkem. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek masa.
Sklenice vložte do hrnce a zalijte je vodou přibližně 1 cm pod víčko. Poté vodu přiveďte k varu a maso zavařujte 1 hodinu.
Sklenice s masem vyjměte z vody a nechte je vychladnout. Druhý den zavařování opakujte. Poté je nechte opět vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty