Pravý maďarský guláš s hovězím masem - postup přípravy
Patříte-li mezi milovníky masa a gulášů, oceníte tento jednoduchý a chuťově výrazný recept. Díky tomuto postupu nebudete muset pokrm zahušťovat moukou. Jídlo zvládnou připravit i začátečníci.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Omyjte a nakrájejte na malé kousky také papriku, z které jste odstranili semeník. Omyjte a na kostky nakrájejte také rajčata.
Následně nakrájejte na větší kusy hovězí maso a v hrnci rozpalte olej, na kterém orestujte cibuli do hněda – potrvá to přibližně 10 minut.
Poznámka: Na cibuli si dejte záležet a nic neuspěchejte. Dodává totiž pokrmu chuť.
Do hrnce vložte maso, promíchejte ho s cibulí a restujte 4 minuty ze všech stran. Poté přidejte rajčata, sůl, pepř, kmín, červenou papriku, chilli a znovu vše zamíchejte. Do hrnce přilijte vodu tak, aby bylo maso téměř ponořené a pod pokličkou vařte guláš 60 minut.
Po této době do hrnce vložte papriky a pokrm vařte dalších 60 minut, aby bylo maso měkké. Do hrnce následně přidejte prolisovaný česnek s majoránkou a vařte další 3 minuty.
Poznámka: Je-li to nutné, guláš ještě posolte a popepřete. Jídlo podávejte ozdobené kolečky cibule, nasekanou petrželkou a s oblíbeným pečivem nebo houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem