Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí po znojemsku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hovězí po znojemsku - postup přípravy

Hovězí po znojemsku nebo také znojemská, to je základní vybavení každého domácího kuchaře a kuchařky. Zkuste osvědčený recept od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na plátky, jemně rozklepejte a po obou stranách jej posypejte solí, pepřem a potřete hořčicí.

2. KROK

V hrnci rozehřejte na kostičky nakrájený špek, aby pustil tuk. Pokud ho pustí málo, podle potřeby přidejte trochu sádla nebo rostlinného oleje. Na tuku osmahněte jemně nasekanou cibuli dohněda, přidejte plátky masa a nechte je zprudka zatáhnout po obou stranách. Poté snižte žár na střední úroveň, maso podlijte trochou vody a pod pokličkou ho nechte dusit.

3. KROK

Nakládané okurky nakrájejte na drobné kostičky, které asi v polovině vaření přidejte do hrnce s masem. Pokračujte ve vaření, dokud maso zcela nezměkne. Poté jej vyjměte z hrnce, omáčku zaprašte hladkou moukou, podle chuti dosolte a dopepřete a nechte ještě minutku provařit.

4. KROK

Hovězí plátky podávejte přelité omáčkou a s kopečkem vařené rýže.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů