Hovězí po znojemsku

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hovězí po znojemsku - postup přípravy

Hovězí po znojemsku nebo také znojemská, to je základní vybavení každého domácího kuchaře a kuchařky. Zkuste osvědčený recept od paní Ilony Šimůnkové.
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na plátky, jemně rozklepejte a po obou stranách jej posypejte solí, pepřem a potřete hořčicí.

2. KROK

V hrnci rozehřejte na kostičky nakrájený špek, aby pustil tuk. Pokud ho pustí málo, podle potřeby přidejte trochu sádla nebo rostlinného oleje. Na tuku osmahněte jemně nasekanou cibuli dohněda, přidejte plátky masa a nechte je zprudka zatáhnout po obou stranách. Poté snižte žár na střední úroveň, maso podlijte trochou vody a pod pokličkou ho nechte dusit.

3. KROK

Nakládané okurky nakrájejte na drobné kostičky, které asi v polovině vaření přidejte do hrnce s masem. Pokračujte ve vaření, dokud maso zcela nezměkne. Poté jej vyjměte z hrnce, omáčku zaprašte hladkou moukou, podle chuti dosolte a dopepřete a nechte ještě minutku provařit.

4. KROK

Hovězí plátky podávejte přelité omáčkou a s kopečkem vařené rýže.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 211 hlasů
Nahlásit chybu
124 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt