Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná mandarinková bábovka s kokosem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vláčná mandarinková bábovka s kokosem - postup přípravy

Pokud milujete bábovky, ale přece jen chcete ochutnat i jiné příchutě, než je čokoládová, ořechová či tvarohová, vyzkoušejte tuto mandarinkovou s kokosem. Servírujte ji se zakysanou smetanou, domácí šlehačkou či kopečkem oblíbené zmrzliny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Polovinu mandarinek oloupejte a nakrájejte je na menší kousky. Zbytek mandarinek pečlivě omyjte a nakrájejte je na menší kousky společně s kůrou. Přendejte je do mísy a rozklepněte k nim vejce.

2. KROK

Směs přendejte do mixéru, přidejte cukr, bílý jogurt, špetku soli a 130 g oleje. Vše velmi pečlivě rozmixujte do hladka.  Poté směs přeceďte přes jemné sítko.

3. KROK

Do směsi postupně přisypávejte hladkou mouku, poté přidejte prosátý kypřicí prášek do pečiva a těsto pečlivě promíchejte.

4. KROK

Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte ji moukou. Poté do ní vlijte mandarinkové těsto. Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a bábovku pečte přibližně 40 minut.

5. KROK

Ke konci pečení vyzkoušejte pomocí špejle, zda je je bábovka hotová. Zapíchněte ji do středu těsta, pokud bude čistá, vyjměte ji z trouby, pokud ne, test po chvíli zopakujte.

6. KROK

Hotovou bábovku nechte 5–⁠10 minut odstát a poté jí vyklopte. Lehce ji pomažte meruňkovým džemem a v záhybech ji posypte kokosem.

7. KROK

Bábovku nakrájejte na plátky a servírujte ji se zakysanou smetanou, domácí šlehačkou nebo s kopečkem oblíbené zmrzliny.

8. KROK

Tip: Pokud se obáváte, že vám bábovka nepůjde vyklopit, vyzkoušejte jednoduchý trik, díky kterému se to podaří vždy. Ihned po upečení formu otočte dnem vzhůru a položte na ni utěrku namočenou ve studené vodě. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů