Pudinkové muffiny s kousky čokolády - postup přípravy
Pudinkové muffiny s čokoládou jsou ideální jako sladká snídaně, svačinka i jako dezert ke kávě a čaji. Výhodou je rychlá a snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.
Krém
Těsto
Zdobení
Nejprve připravte krém. V rendlíku smíchejte cukr s kukuřičným škrobem, vaječným žloutkem, citronovou kůrou a mlékem. Jakmile se ingredience propojí, zahřívejte je 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Krém přendejte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout. Mezitím připravte těsto na muffiny.
Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té přidejte olej, citronovou kůru a mléko. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec citronovou šťávu.
Tip: Mouku s kypřicím práškem předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Těstem naplňte formu na muffiny a krém vložte do cukrářského sáčku, pomocí něhož na těstu vytvořte spirálu. Dezert ozdobte čokoládovými pecičkami a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Aby se upečené muffiny z formy lépe vyndávaly, můžete ji vymazat trochou tuku. U silikonových forem to není potřeba.
Pudinkové muffiny nechte vychladnout a poté je servírujte ke snídani, svačině nebo jako sladký dezert ke kávě nebo čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89