Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čtyřbarevný dort zvaný „Benátská noc“

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 55 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Čtyřbarevný dort zvaný „Benátská noc“ - postup přípravy

Dopřejte svým blízkým mimořádnou sladkou tečku za dobrým obědem nebo večeří! Dort zvaný „Benátská noc“ vás zcela uchvátí svým vzhledem a samozřejmě i chutí. Skládá se ze čtyř lahodných vrstev a příprava není nijak složitá.

Ingredience pro:
10 porcí

Kokosový korpus

Kakaový korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte přípravou kokosového korpusu. Vyšlehejte si tedy v míse vaječné bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Poté přisypte moučkový cukr, prosátou mouku a také strouhaný kokos. Těsto naneste na plech s pečícím papírem a pusťte se do kakaové směsi.




V další fázi si připravte kakaové těsto. Vyšlehejte si v středně velké míse oddělené bílky do tuhého sněhu. Ten dejte chvíli stranou a v jiné misce si propojte žloutky s cukrem, polohrubou moukou, kakaem a kypřícím práškem. Nakonec obě hmoty propojte, vznikne vám tak nadýchaná polotekutá směs. Tu naneste na kokosovou vrstvu a pečte na plechu asi 15 až 20 minut při teplotě 170 °C.

Mezitím je potřeba vyrobit i náplň a polevu. Vaječné žloutky promíchejte spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem, přidejte mléko a míchejte ve vodní lázni, dokud krém nezhoustne. Poté jej odstavte a zašlehejte do něj změklé máslo. Nakonec ještě rozpusťte čokoládu a 50 gramů másla v horkém mléce. Tak získáte polevu.

Nyní začněte dort sestavovat. Upečený dvoubarevný korpus pomažte rovnoměrně pudinkovým krémem a přelijte ho čokoládovou polevou. Zákusek vložte do lednice na několik hodin a nechte zatuhnout. Poté podávejte pokrájený na menší kousky třeba s kávou.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů