Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatová omáčka „Oheň“ bez sterilování

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Rajčatová omáčka „Oheň“ bez sterilování - postup přípravy

Drcená rajčata si lze uchovat na zimu ve formě omáčky s česnekem, pálivou paprikou a dalšími přísadami. V čistých sklenicích je nemusíte ani zavařovat.

Ingredience pro:
3.7 litry
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rajčata rozkrájejte na menší kusy a nechte je asi hodinu uležet. Slijte z nich všechnu vodu a rozemelte je v mlýnku na maso. Spolu s nimi rozemelte česnek a pálivé papriky.

2. KROK

Do směsi přidejte cukr, sůl a ocet, promíchejte a nechte ji odležet asi 4 hodiny na světle. Občas promíchejte, aby se vše rozpustilo.

3. KROK

Směs dejte do čistých sklenic a zakryjte čistým víčkem. Omáčku není třeba nijak zavařovat, pokud byly sklenice čisté, vydrží jejich obsah na temném chladném místě dlouhou dobu bez zkažení.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů