Rajčatová omáčka „Oheň“ bez sterilování - postup přípravy
Drcená rajčata si lze uchovat na zimu ve formě omáčky s česnekem, pálivou paprikou a dalšími přísadami. V čistých sklenicích je nemusíte ani zavařovat.
Ingredience
Rajčata rozkrájejte na menší kusy a nechte je asi hodinu uležet. Slijte z nich všechnu vodu a rozemelte je v mlýnku na maso. Spolu s nimi rozemelte česnek a pálivé papriky.
Do směsi přidejte cukr, sůl a ocet, promíchejte a nechte ji odležet asi 4 hodiny na světle. Občas promíchejte, aby se vše rozpustilo.
Směs dejte do čistých sklenic a zakryjte čistým víčkem. Omáčku není třeba nijak zavařovat, pokud byly sklenice čisté, vydrží jejich obsah na temném chladném místě dlouhou dobu bez zkažení.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус