Kuřecí salám s mrkví a cibulí - postup přípravy
Stále kupujete kuřecí salám v supermarketu? Až ochutnáte ten domácí, nebudete chtít jist jiný. Je velmi lahodný a rozhodně nemá konkurenci. Obsahuje samé zdravé ingredience a především pak žádné konzervanty!
Ingredience
Začněte tím, že si do velkého hrnce nalijete vodu a vložíte do ní oloupanou celou cibuli, mrkev, bobkové listy a trochu soli. Také dejte do tekutiny i omyté kuřecí paličky a stehna. Vše přiveďte k varu a nechte probublávat do té doby, než maso změkne.
Dokončování těsta na kuřecí salám
Až bude kuřecí měkké, vyjměte ho z vývaru a oberte maso od kostí. Také ho zbavte kůže. Dále si pokrájejte na menší kousky i vařenou mrkev a cibuli. Všechny suroviny dejte do mísy, zasypte mletým pepřem dle chuti, sladkou mletou paprikou, případně solí a zakápněte šťávou, kterou jste vylisovali z čerstvé řepy (potřebujete cca 2 lžíce).
Také si v asi 300 mililitrech horkého kuřecího vývaru rozmíchejte želatinu v prášku a tekutinu vlijte na směs s masem a zeleninou. Nakonec si k ruce vezměte tyčový mixér a ingredience rozmixujte na hladkou kaši.
Fáze tuhnutí v lednici a servírování domácího kuřecího salámu
Nyní budete potřebovat PET lahev, tedy respektive její spodní část, kterou jste odřízli ostrým nožem či nůžkami. Výška lahve by měla být dostatečná, tudíž stačí odstranit jen kousek vrchní části s hrdlem.
Do vymyté nádoby pak nalijte opatrně kuřecí hmotu, povrch překryjte alobalem a dejte do lednice tuhnout (ideálně přes noc). Další den salám vyjměte, odstraňte plast okolo a pokrájejte na tenčí plátky. Podávejte s oblíbeným pečivem. Hodí se jak rohlík, bageta, houska, tak i chléb. Přejeme vám dobrou chuť.