Rebarborový koláč dvou barev - postup přípravy
Během sezóny rebarbory se dá upéci velmi chutný koláč. Používá se na něj světlé i tmavé těsto, což mu dodá skvělý kontrastní vzhled.
Ingredience
Dejte do mísy vejce, cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Přidejte 2 a půl sklenice mouky, prášek do pečiva, olej a perlivou vodu a vymíchejte řidší těsto. Rozdělte ho na poloviny, do jedné poloviny dejte zbytek mouky a promíchejte, do druhé dejte kakao a rovněž promíchejte.
Očistěte rebarboru a nakrájejte ji na menší kousky, asi 1 centimetr dlouhé. Formu o velikosti 36×25 centimetrů vyložte pečicím papírem. Dávejte do ní postupně lžící těsto, nejdříve světlé a pak tmavé. Můžete si pohrát se vzorem. Poté na těsto rovnoměrně rozložte kousky rebarbory. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 45 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.