Recept na lahodnou krabí pomazánku - postup přípravy
Krabí pomazánka – lahůdka, kterou zná většina jejich příznivců z pultů prodejen. Můžete si ji ale také vyrobit doma, z čerstvých surovin a bez přidání zbytečných chemických látek, které dolaďují chuť a barvu, nebo prodlužují její trvanlivost. Přece jenom, vyrobit si něco doma je vždy mnohem lepší. Člověk přesně ví, jaké suroviny použil, v jakém množství a nemusí se bát žádných nežádoucích přísad ve svém jídle.
Ingredience
Máslo a krabí tyčinky nejdříve nechte změknout a dosáhnout alespoň přibližné pokojové teploty. Poté je společně rozmixujte v mixéru. Pokud nemáte mixér, nezoufejte, máslo můžete také rozmělnit pomocí vidličky a přidat najemno nastrouhané krabí tyčinky.
K vzniklé hmotě postupně přidejte také tavený sýr a sůl a opět pořádně promixujte, aby se všechny ingredience správně propojily.
Jako zeleninu je nejlepší použít například nadrobno nakrájenou bílou cibuli, ale s chutí můžete experimentovat dle libosti.
Pokud do pomazánky přidáte vařené vejce, bude mnohem hustější a více sytá. Pro zvýraznění chutě můžete přidat také česnek, který celou pomazánku hezky provoní a dodá ji jemně pikantní závěr na jazyku.
Tuto pomazánku pak nechte v lednici, kde vydrží i několik dní. Můžete ji konzumovat s chlebem, nebo jakýmkoliv druhem pečiva, nebo také použít při přípravě chlebíčků a jednohubek.