Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na nepečený Napoleonský dort

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Recept na nepečený Napoleonský dort - postup přípravy

Tato nepečená verze klasického Napoleonského dortu je jeho ještě snadnější a rychlejší variantou. Skvěle se tak hodí pro situace, kdy nemáte na přípravu dezertu příliš mnoho času, nebo si chcete jen tak mlsnout bez přílišné námahy a bez toho, abyste hodiny strávili v kuchyni, při přípravě koláče, nebo dortu. I přes svou rychlou a velmi jednoduchou přípravu se jedná o plnohodnotný a chutný zákusek, kterým nikdy nic nepokazíte.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Renata Dolejší

Pro přípravu krému si nejdříve smíchejte 500 ml mléka s moukou, pudingem v prášku a s vaječnými žloutky. Všechny ingredience pořádně promíchejte, aby se hezky spojily.





Zbývajících 500 ml mléka nalijte do středně velkého hrnce a přiveďte k varu. Pudingovou směs pomalu a za stálého míchání vlijte do horkého mléka a míchejte, dokud nezhoustne.

Na plech vyložený papírem na pečení si uložte první vrstvu sušenek. Poté na sušenky rovnoměrně nalijte vrstvu ještě teplého krému a opět uložte vrstvu sušenek. Vrchní vrstvu mírně přitlačte, aby hezky přilnula ke krému.

Připravený zákusek poté pouze přikryjte potravinářskou fólií a nechte na několik hodin, nejlépe přes noc, v lednici.
Před finálním podáváním dezert pouze posypte práškovým cukrem a zbývá vám si pouze užít skvělého zákusku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů