Recept na plněné papriky s rajčatovou omáčkou - postup přípravy
Ne každý je musí, ale kdo ano, ten toto jídlo stoprocentně miluje. Recept na plněné papriky s rajčatovou omáčkou tak musí být součástí jeho domácí sbírky pokrmů, které se hodí i na sváteční den. My vám ukážeme postup, díky kterému vznikne verze, která je patrně ze všech nejlahodnější.
Ingredience
Připravte si maso
Recept na plněné papriky s rajčatovou omáčkou začíná přípravou masa. Pokud ho máte umleté, dejte ho do mísy. Pokud ne, na domácím mlýnku ho umelte najemno. K němu přidejte také najemno nakrájenou cibuli a samozřejmě dochuťte solí a pepřem. Důkladně maso zpracovávejte, díky čemuž začne uvolňovat bílkovinu a začne lepit, což je ta pravá konzistence. V případě potřeba do něho přidejte trochu vody.
Naplňte papriky
Vhodné jsou spíše větší a pevné papriky. Z nich vyřízněte místo kde je stopka, vyřízněte vnitřní část se semeny a papriky můžete začít opatrně plnit. Je třeba zajistit, aby paprika byla opravdu plná masa a tak se nebojte ho v ní citlivě upěchovat.
Připravte si omáčku
Když máte plněné papriky nachystány, připravte si omáčku. Základem je rozpuštěné máslo, do kterého přidáte najemno nakrájenou cibuli a tu restujete do zlatavé barvy. Potom do základu omáčky přidáte všechny ostatní ingredience, lehce je orestujete a potom vše zalijete vývarem. Omáčku promícháte a přivedete k varu.
Už jenom vařit
Když se omáčka začíná vařit, přidáte do ní i vaše naplněné papriky. Snížíte plamen a pomalu vaříte po dobu 60 minut. Když je omáčka uvařené, dochutíte jí solí, pepřem, octem a cukrem, přesně podle vaší chuti. Pokud je to potřeba, můžete zahustit i trochou jíšky.
V tu chvíli je vaše jídlo hotové a můžete ho servírovat. Přílohu volte podle vaší chuti. Recept na plněné papriky s rajčatovou omáčkou se může podávat třeba s knedlíkem, s těstovinami, stejně jako například i s rýží.