Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná bramborová bábovka se sýrem a salámem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Slaná bramborová bábovka se sýrem a salámem - postup přípravy

Tento recept z italského venkova vám dokáže, že z levných přísad lze vykouzlit naprosto delikátní pokrm, který se hodí nejen jako samostatné jídlo, ale také jedinečná příloha k masu nebo omáčce. Rodina bude koukat, co se dá uvařit i se skromným rozpočtem a z několika málo ingrediencí!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Základem tohoto receptu jsou samozřejmě brambory, které nestojí takřka nic, ale dají se z nich připravit zázraky! Začněte tím, že oškrábete asi 4 větší brambory (cca 450 g), omyjte je a vložte do hlubšího hrnce, zalijte vodou a dejte vařit na sporák. Po dosažení varu vařte další 4 minuty. Poté brambory vyjměte, nechte zchladnout.

2. KROK

Připravte si dostatečně hlubokou misku a ruční struhadlo. Vezměte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Zasypejte nastrouhaným parmazánem. Do směsi rozklepněte vajíčko. Osolte a opepřete dle chuti. Vařečkou směs dokonale promíchejte.

3. KROK

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Polovinou bramborové směsi vyložte dno. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo nebo použijte kupovanou v sáčku, případně použijte jiný druh oblíbeného sýra a posypte bramborovou vrstvu. Mortadelu nebo šunku nakrájejte na kostičky a posypejte sýrovou vrstvu. Nyní použijte druhou polovinu bramborové směsi, mírně zatlačte. Vršek posypejte jemně strouhankou.

4. KROK

Troubu předehřejte na 180 °C, následně vložte zapékací formu do trouby a pečte přibližně 25 minut dozlatova. Při pečení pečlivě kontrolujte povrch, aby se brambory nespálily. Můžete okamžitě podávat samotné nebo jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů